Led-sportverlichting

Led-sportverlichting is een steeds belangrijker onderwerp voor clubs. Sportaccommodaties worden steeds vaker ingericht om optimaal benut te worden. Een belangrijk aspect om optimaal gebruik te maken van een accommodatie is het juiste gebruik van verlichting. Het seizoen kan door middel van verlichting met enkele maanden verlengd worden, omdat er in de avonden langer getraind kan worden of recreatief gebruik gemaakt kan worden van de accommodatie.

Besparing

De grootste kostenpost van een energierekening is bij de meeste clubs de veldverlichting. Door de installatie van led-sportverlichting kan er gemiddeld 50% besparing gerealiseerd worden. Het gebruik van de led-sportverlichting is essentieel om de reductie van het energiegebruik te kunnen realiseren.

Kwaliteit

De kwaliteit van led-verlichting is daarnaast ook vele malen beter voor de sporters. Zij ervaren veel beter licht, waardoor de activiteiten onder betere omstandigheden kunnen plaatsvinden. Hierdoor biedt de club haar spelers ook een veilig sportomgeving. Het jaarlijkse onderhoud kan naar tweejaarlijks, waardoor er een extra besparing wordt gerealiseerd. Tevens hebben led-sportverlichting een langere levensduur.

Flexibiliteit

Doordat de verlichting aangesloten is op een directe schakelaar, heb je niet te maken met opwarm- of afkoeltijden. Door het flexibel aan te sturen ontstaat er tevens een lagere energierekening.

Wat zijn de verschillen?

Er zijn veel verschillen op het gebied van kwaliteit van de led-armaturen, masten, leveranciers en de normen die gehanteerd worden. Hieronder volgt een duidelijk overzicht van een aantal begrippen. Het beoordelen van offertes wordt daardoor een complex geheel en dient daarmee niet alleen maar op prijs beoordeeld te worden. Bij het beoordelen van offertes moet je onder andere kijken naar:

  • Lichtopbrengst
  • Lux
  • Gelijkmatigheid
  • Strooilicht
  • Lichthinder
  • Kleurtemperatuur
  • Levensduur (LB-normering)

Sportenergie helpt jouw club met de implementatie, en ook met het beoordelen van de offertes. Daarnaast adviseren we ook altijd over het gebruik en het onderhoud van de led-verlichting. Wij bieden tevens de gelegenheid om subsidies voor kleine investeringen aan te vragen.