Een florerende sportclub in de zomerstop

artikel

De zomerstop is een periode waarin veel sportclubs hun activiteiten verminderen of zelfs tijdelijk stoppen. Het is een uitgelezen kans voor clubs om kosten te besparen en hun financiële situatie te optimaliseren. Hieronder bespreken wij enkele slimme manieren waarop sportclubs geld kunnen besparen tijdens de zomerstop.

Energiebesparing

Tijdens de zomerstop kan de energierekening van clubs verlaagd worden. Zorg ervoor dat alle lichten, verwarming, airconditioning en andere elektrische apparaten uitgeschakeld zijn wanneer ze niet in gebruik zijn. Gebruik een checklist om ervoor te zorgen dat er geen energieverspillende apparatuur of verlichting onnodig aan blijft staan. Deze checklist kunt u kosteloos bij ons opvragen! Deze nauwkeurige blik op het energieverbruik helpt ook bij de bewustwording van verbruik in de rest van het seizoen.

Drie tips om direct energie te besparen!

  1. Kijk welke koelkasten en vriezers noodzakelijk zijn om aan te hebben staan.
  2. Schakel het koffiezetapparaat uit.
  3. Kijk of het ventilatiesysteem uit kan of in een lagere stand.

Waterbesparing

Sportclubs met faciliteiten zoals douches, toiletten of sproeisystemen voor velden kunnen tijdens de zomerstop op water besparen. Controleer op lekken en repareer ze indien nodig. Verminder het besproeien van de velden tot een minimum en maak gebruik van regenwateropvangsystemen om het gebruik van dagelijks drinkwater te verminderen. Door zuinig om te gaan met water, kunnen clubs niet alleen kosten besparen, maar ook bijdragen aan een duurzame omgeving. Benieuwd hoe u uw sportveld slim kunt beregenen? Bekijk dan dit artikel!

Onderhoud en schoonmaak

De zomerstop biedt een goede gelegenheid om onderhoudswerkzaamheden en schoonmaakactiviteiten te plannen. Door het onderhoud en de schoonmaak zelf uit te voeren, in plaats van externe bedrijven in te huren, kunnen sportclubs besparen op kosten. Vraag vrijwilligers en clubleden om te helpen bij het onderhoud en de schoonmaak.

Verbeteren inkoop

De zomerstop is een goede periode om het inkoopbeleid onder de loep nemen en te kijken naar de goedkoopste opties. Doe prijsvergelijkingen bij verschillende leveranciers en onderhandel over prijzen en kortingen. Overweeg ook om samen met andere sportclubs inkopen te doen, zodat er samen meer kan worden ingekocht voor een lagere prijs.

Organiseer activiteiten

Sportclubs kunnen tijdens de zomerstop activiteiten organiseren om extra inkomsten te genereren. Denk aan sponsorlopen, toernooien of sportkampen voor kinderen. Deze evenementen kunnen niet alleen inkomsten genereren, maar ook de saamhorigheid binnen de club vergoten.

De zomerstop is een uitgelezen mogelijkheid om slimme stappen te zetten met uw club. Vraag direct een energiescan aan en maak optimaal gebruik van de zomerstop!

Gerelateerde artikelen

Sportenergie bij NPO Radio-1 programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke

Succesvolle informatieavond ‘batterij voor energieopslag’

Sportenergie en La Vuelta Holanda bieden wielerverenigingen met een accommodatie een gratis energiescan

Blijf op de hoogte