Energie

Als club kun je ook besparingen realiseren met minimale en zelfs zonder financiële investeringen. Sportenergie staat niet alleen voor het verduurzamen van clubs middels investeringen in duurzaamheidsmaatregelen, maar ook voor het optimaliseren van de energienota. De energienota wordt gevormd door verschillende componenten, waarop de club kan besparen. Naast dat het belangrijk is een goed contract af te sluiten bij de energieleverancier zijn er een aantal componenten die vaak onbekend zijn, maar significante voordelen kunnen opleveren.

Dit zijn de kosten voor de netbeheerder, het meetbedrijf en overheidsheffingen. De overheidsheffingen bestaan uit energiebelasting en Opslag Duurzame Energie (ODE). Dit zijn heffingen die betaald worden over elke kWh elektra en over elke m3 gas. Bij veel clubs is het mogelijk hier besparingen op te realiseren, met name bij meerdere aansluitingen op een complex. Het is in deze gevallen vaak mogelijk een belastingteruggave van maximaal 5 voorgaande jaren te realiseren. 

Een snelle besparing

Een snelle besparing op je energierekening kan de club realiseren door aan te sluiten bij een inkoopcollectief, het verminderen van het gecontracteerd vermogen of het aantal aansluitingen. Sportenergie verzorgt voor de club een analyse, waarbij al deze posten worden onderzocht op besparingsmogelijkheden.

Door de energierekening te gaan monitoren, wordt zichtbaar of de maatregel het gewenste effect realiseert of dat er bijgestuurd moet worden. Jaarlijks ontvangt de club een rapport, waaruit blijkt hoe fit de club is, waardoor de club kan blijven scoren en de club- en duurzaamheidsdoelstellingen kan blijven halen aangezien je niet teveel betaalt.

Het aanvragen van een offerte is eenvoudig. Vul het onderstaande formulier in met de gevraagde gegevens, zodat wij een op maat gemaakte offerte voor je kunnen opvragen. Ons team zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken en je een voorstel te doen dat past bij jouw club. Laat ons je helpen om kosten te besparen, je sportclub duurzamer te maken en je te begeleiden bij het overstappen naar een energiecontract dat past bij jouw behoeften.