Energiemonitoring

Bij verduurzaming van de club hoort ook het monitoren van het energieverbruik. Sportenergie biedt een monitoringstool om inzicht te verkrijgen in het verbruik van de club. Op het dashboard zie je in één oogopslag wat het verbruik is ten opzichte van de doelstelling, hoe je het doet ten opzichte van vergelijkbare clubs en wat het verschil wordt op de komende jaarafrekening / het budgetjaar.

Monitoringstool

De tool biedt onder andere inzicht in:

  • Inzichten tot op kwartier nauwkeurig
  • Energie-, gas- & waterverbruik
  • Vergelijking met andere clubs
  • Prognoses
  • Doelstellingen
  • Rapportages

Voor meer gedetailleerde informatie klik je door naar overzichtelijke rapportages van verbruik en kosten, in tabellen en grafieken.

De juiste feedback

Doelstellingen worden op realistische wijze berekend, onder andere door het gebruik van de actuele meteo-gegevens van weerstations in de buurt. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met de openingstijden van de club. Daardoor krijg je ècht inzicht.

De energiekosten worden nauwkeurig berekend op basis van het werkelijke verbruik (tot op kwartier nauwkeurig), maar ook door een prognose te doen naar de volgende jaarafrekening of einde van de budgetperiode. Zo weet je op iedere moment of het voorschotbedrag in lijn is met de werkelijke kosten. Handige overzichten geven inzicht of de contractwaarde van de aansluitingen past bij jullie situatie (zodat je niet te veel betaalt).

Op basis van de rapportages kan de club inzien wanneer het teveel verbruik heeft, bijvoorbeeld buiten de openingstijden. Hierdoor kunnen er passende maatregelen worden genomen. Door het specifiek te richten op een bepaalde verandering binnen de club kan er snel resultaat behaald worden, welke je direct terugziet op je dashboard en je rekening.

Kosten

Het gebruik van Energiemonitoringstool is een van de erkende maatregelen (EML) die per 1 juli 2019 verplicht zijn, indien je moet voldoen aan de Wet Milieubeheer (informatieplicht). Voor slechts €250,- per jaar (excl. BTW) maak je gebruik van onze tool. En dat levert je zoveel inzicht op, dat dat geld dubbel en dwars wordt terugverdiend.

Subsidies

Sinds 2022 is voor het aanvragen van de BOSA subsidie voor duurzame maatregelen een monitoringssysteem verplicht. Hierdoor ontvang je 30% in plaats van 20% subsidie op deze maatregelen. De aanschaf van de monitoringstool is tevens subsidiabel. Hierdoor ontvang je 30% subsidie op de aanschaf van de Sportenergie Energiemonitoringstool!

Start hieronder jouw energiemonitoring.

Start nu jouw monitoring

Start