Led-verlichting

Clubaccommodaties worden overdag steeds meer gebruikt voor andere activiteiten. Hierdoor neemt het aantal branduren aanzienlijk toe. Het realiseren van led-verlichting in het clubhuis, kleedkamers en nevenruimtes zorgt voor een besparing op de energienota. Het vervangen van de traditionele lampen door led-verlichting is relatief eenvoudig en betaalbaar. Zeker in combinatie met sensoren en meerdere inschakel groepen is deze investering snel terugverdiend.

Extra sfeer

Een extra voordeel van led-verlichting is dat er extra sfeer in de clubaccommodatie gerealiseerd kan worden, passend bij de activiteit welke op dat moment plaats vindt. Hierdoor kunnen er ook nieuwe activiteiten georganiseerd worden. Voor kaartochtenden en middagen is tenslotte ander licht nodig, dan na afloop van een wedstrijd bij de napraat aan de bar of een clubavond.

Hoe gaat het in zijn werk?

Bij het vervangen van de traditionele lampen door led-verlichting is het belangrijk om goed te kijken naar het armatuur. Niet iedere lamp kan 1 op 1 vervangen worden, zonder het armatuur ook aan te passen. Door het in clubaccommodaties realiseren van lampenkappen en hanglampen in clubkleuren ontstaat er ook nog extra sfeer. Door het bedrukken van de lampenkappen kan er tevens een nieuwe uiting voor een (potentiële) sponsoren ontstaan.

Een ledlamp gaat ten opzichte van traditionele lampen ook veel langer mee. Hierdoor bespaart de club niet alleen op de energierekening, echter ook op de onderhoudskosten. Het realiseren van led-verlichting in het clubhuis, kleedkamers en nevenruimtes zorgt dus voor zowel een besparing als meer sfeer. Tevens is het mogelijk dit te realiseren met subsidies.

Extra tip

Diverse steden kennen een stimuleringsactie voor huiseigenaren om hun eigen huis te verduurzamen. Per huishouden is er een bedrag beschikbaar gesteld voor het vervangen van onder andere traditionele lampen voor led-verlichting. Indien leden van de club deze cheque niet gebruiken voor hun eigen huis, kunnen zij die eventueel inzetten voor de club.