Subsidies

Als club kun je gebruik maken van diverse subsidies om de investering zo financieel toegankelijk mogelijk te maken. Tevens zelfs een extra cashflow voor de club te realiseren. Per clubscan brengt Sportenergie alle lokale, provinciale en landelijke subsidies in beeld.

Vele subsidies zijn stapelbaar, waardoor het zeer interessant is om juist nu te investeren in duurzaamheidsmaatregelen. 

De adviseurs van Sportenergie geven u in een gesprek graag inzichten in de subsidies en financieringsmogelijkheden voor clubs en gemeenten. Hierdoor wordt de realisatie voor uw club of gemeente zo financieel aantrekkelijk mogelijk georganiseerd.

BOSA Subsidie

Via de subsidieregeling ‘stimulering Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties’ (BOSA) kunnen amateursportorganisaties subsidie aanvragen voor de bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties en voor de aanschaf van sportmaterialen. Deze subsidieert 20% van de bouw- en/of onderhoudskosten voor sportaccommodaties. Bij een duurzame investering, zoals voor led-verlichting, kan er zelfs 30% subsidie worden aangevraagd. De aanvraag voor BOSA-subsidie dient minimaal €5.000 te zijn. In het geval van 20% is dat dus €25.000.

Clubs waarbij de SBI-code (Kamer van Koophandel) begint met de cijfers 93.1 zijn sportorganisaties en komen in aanmerking voor deze subsidie.
Sportenergie is gemachtigd als intermediair voor het aanvragen van de BOSA-subsidie voor de club.

Naast de BOSA-subsidie zijn er nog lokale, regionale en landelijke subsidies. In samenwerking met het subsidieloket worden alle mogelijke subsidies in kaart gebracht. Sportenergie zoekt niet alle subsidies uit, de adviseurs van Sportenergie ondersteunen ook bij het aanvragen van de subsidies.

Onze adviseurs staan voor je klaar!

Bel direct: 085-8225749 Of neem contact op