Zonnepanelen voor sportclubs

Sportclubs zijn altijd op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen. Het plaatsen van zonnepanelen is een eenvoudige manier om snel geld te besparen. De investering kan met een aantal jaar al terugverdiend worden en ook zijn er interessante subsidies die deze besteding financieel aantrekkelijk maken. 

Waarom zonnepanelen voor jouw sportclub?

Het voordeel van sportaccommodaties is dat clubgebouwen zich vaak in een vrije omgeving bevinden en een plat dak hebben. Deze omstandigheden zorgen voor het hoogst haalbare rendement. Daarnaast bepaalt de levensduur van de zonnepanelen de hoogte van de jaarlijkse afschrijving. Zonnepanelen kunnen tot wel 40 jaar meegaan, mits deze goed onderhouden worden.

Wat zijn de onderhoudskosten van zonnepanelen?

De onderhoudskosten van zonnepanelen zijn relatief laag. De schuine plaatsing zorgt er namelijk voor dat vuil automatisch verwijderd wordt door sneeuw of regen. Door de zonnepanelen met enige regelmaat te controleren op vuil, zoals bladeren of stof, zorg je voor een hoger rendement en een langere levensduur van de zonnepanelen. 

Welke subsidies zijn er voor mijn sportclub?

Ook de duurzaamheid blijft hoog op de overheid-agenda staan. De doelstellingen voor sportaccommodaties zijn als volgt omschreven:

  • In 2050 moeten alle sportaccommodaties CO2-arm zijn, dat betekent een CO2-reductie van 95% reductie ten opzichte van 1990; 
  • In 2030 moet 49% CO2-reductie gerealiseerd zijn.

Om aan deze doelstellingen te voldoen is het op dit moment erg interessant om gebruik te maken van de diverse subsidieregelingen, zoals de Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE). Beschik je als club over een eigen clubhuis, tribune of sportvelden? Dan kun je als vereniging ook zonne-energie opwekken voor anderen. 

Nieuwe inkomstenbronnen voor sportclubs

Sportenergie plaatst zonnepanelen op een clubgebouw en kleedkamers, maar ook op plekken rondom het sportveld. Dit is natuurlijk afhankelijk van de voorkeuren van jouw sportvereniging. Hoe meer oppervlak je bezet met zonnepanelen, des te meer opbrengst je uit zonne-energie ontvangt. De beschikbare ruimte is dus van groot belang. De zonnepanelen maken het mogelijk om ook een nieuwe inkomstenbron te genereren middels laadpalen. Elektrische auto’s kunnen tijdens het bezoeken van een wedstrijd volledig opgeladen worden. Wil jij meer budget overhouden voor het werven van nieuwe leden, nieuwe vrijwilligers of nieuw materiaal? Bekijk dan direct wat de mogelijkheden van zonnepanelen zijn voor jouw sportclub.