Batterij voor energieopslag op de club

Sportclubs zijn altijd op zoek naar nieuwe besparingsmogelijkheden en inkomstenbronnen. Het plaatsen van een batterijsysteem is een eenvoudige manier om snel geld te besparen en nieuwe inkomsten te genereren. De investering kan met een aantal jaren al terugverdiend worden en ook zijn er interessante subsidies die deze besteding financieel aantrekkelijk maken.

Besparing & nieuwe inkomsten

Door het realiseren van een batterijsysteem kan een club op een aantal kosten jaarlijks gaan besparen. Door het afvangen van de verbruikspieken en door energie te halen uit het batterijsysteem, kan het gecontracteerd vermogen worden verlaagd en kun je meer doen met een kleinere (en goedkopere) netaansluiting.

Als het piekmoment voorbij is of als er voldoende zonnestroom beschikbaar komt, laadt de accu weer helemaal op. Zo blijven alle installaties op de club altijd draaien en wordt er voorkomen dat de netaansluiting overbelast raakt.

Een batterijsysteem biedt de club ook een nieuwe inkomstenbron. Enerzijds door het schoonhouden van het elektriciteitsnetwerk ontvangt de club een extra vergoeding. Anderzijds door slimmer te gaan handelen, kan overbodige energie worden geleverd aan de wijk of een collega vereniging op het sportpark.

Realisatie

Om duurzame maatregelen te realiseren is vaak een grotere netaansluiting nodig. Netaansluitingen zijn echter kostbaar, tijdrovend en verzwaring van de aansluiting is niet altijd mogelijk. Bij een nieuwbouwproject kunnen kosten voor verzwaring van het net worden voorkomen.

Energieopslag is tevens modulair en circulair.

Wel of geen zonnepanelen?

Voor het gebruiken van een batterijsysteem zijn zonnepanelen niet noodzakelijk. Het hebben van eigen zonnepanelen maakt de businesscase voor de club echter wel interessanter en hierdoor kan er nog meer bespaard worden.

Subsidie?

Het realiseren van een batterijsysteem kan met subsidie plaatsvinden. Hierdoor wordt de businesscase veel interessanter voor de club.

Sportenergie helpt jouw club met de implementatie en ook met het beoordelen van de offertes. Daarnaast adviseren we ook altijd over het gebruik en het onderhoud van het batterijsysteem. Wij bieden tevens de gelegenheid om subsidies voor de investeringen aan te vragen.

Batterij voor energieopslag op de club?

Vraag een offerte op maat aan
Of doe een gratis clubscan