Succesvolle informatieavond ‘batterij voor energieopslag’

nieuws

Sportclubs zijn atypische energiegebruikers. De piekmomenten van het stroomverbruik liggen op donkere, doordeweekse avonden waarop er op meerdere velden wordt getraind. Dan brandt de veldverlichting en de verlichting in de kantine en kleedkamers, terwijl de zonnepanelen dan juist geen stroom opwekken. Met de batterij van iwell wordt die mismatch tussen opwek en gebruik weggehaald. Hierdoor kunnen pieken worden afgevangen en is er zelfs een mogelijkheid om in de aansluiting van grootverbruik naar kleinverbruik te gaan.

Deze avond stond in het teken van energieopslag bij sportclubs. Tijdens de bijeenkomst informeerde iwell je over oplossingen voor energieopslag. Tevens werd een businesscase van een batterijsysteem bij een sportclub gepresenteerd. SC Everstein deelde hun ervaring als gebruiker van een batterijsysteem. Verder bood Sportenergie op inspirerende wijze inzichten in subsidie- en financieringsmogelijkheden.

Deze informatieavond werd gehouden bij SC Everstein. Deze club had eind 2022 de primeur. De voetbalclub werd het toneel van een pilot van de KNVB en energieopslagbedrijf iwell. De zonne-energie van de 162 zonnepanelen wordt opgeslagen in een 30 kilowattuur grote batterij. Uiteraard deelden zij hun ervaringen deze avond.

Geïnteresseerd in energieopslag? Kijk snel verder!

Gerelateerde artikelen

Een florerende sportclub in de zomerstop

DWS gaat jaarlijks € 1.100 besparen

Bijeenkomst verduurzaming

Blijf op de hoogte