Inspiratiebijeenkomst verduurzamen verenigingen gemeenten Duiven & Westervoort

nieuws

Waar liggen voor verenigingen mogelijkheden voor verduurzaming? Hoe kan uw vereniging energie besparen of meer doen aan circulariteit? Als sport- of culturele vereniging is er veel te winnen!

Op maandag 3 juni wordt een inspiratieavond over het verduurzamen van verenigingen georganiseerd door gemeente Duiven & Westervoort. Bestuurders van allerlei soorten sport- of culturele verenigingen zijn van harte welkom! Zowel verenigingen met en zonder een eigen accommodatie krijgen handige tips om direct te kunnen toepassen.

Programma

Joost ten Bulte van Sportenergie neemt bestuurders van verenigingen mee in de wereld van duurzaamheid. Onderwerpen die aan bod komen:

  • Hoe kleine aanpassingen een groot effect kunnen bereiken met het verduurzamen van uw vereniging.
  • Welke effecten hebben grotere maatregelen en hoe kunnen ze worden gecombineerd. Concrete mogelijkheden als zonnepanelen, ledverlichting, energieopslag en monitoring komen aan bod.
  • Circulair besturen: denk bijvoorbeeld aan het recyclen van (sport)kleding en gezamenlijke inkoop.
  • Het delen van materiaal tussen clubs, waardoor er minder materiaal nodig is.

Opbrengst van de avond

Na deze avond is het mogelijk om met uw vereniging (verder) aan de slag te gaan met verduurzaming en circulariteit. U heeft inzicht in mogelijke toepassingen, financieringsmogelijkheden en hoe u dit kunt realiseren voor uw club. Ook is er de mogelijkheid om uw vereniging aan te melden voor de gratis clubscan, voor advies op maat. Deze bijeenkomst is gratis en vrijblijvend en wordt u aangeboden door de gemeenten Duiven en Westervoort in samenwerking met Sportenergie.

Datum: 3 juni 2024
Tijdstip: inloop vanaf 19.30 uur

Start: 20:00 uur – 22.00 uur
Locatie: Paviljoen Horsterpark

Vliegende start

Via deze link kunt u uw vereniging of club aanmelden!

Kunt u niet wachten met het starten van de verduurzaming van uw vereniging? Bekijk dan snel deze Quick wins voor snelle elektriciteits-, gas-, waterbesparing en circulariteit!

 

Gerelateerde artikelen

Een florerende sportclub in de zomerstop

Artikel Fieldmanager ‘Het is belangrijk om een brede analyse te maken en dan stappen te zetten’

Blijf op de hoogte