Lange termijn samenwerking zorgt voor realiseren clubdoelstellingen

TV De Zweepslag

Tennisvereniging De Zweepslag maakte vanaf de oprichting in 1977 gebruik van de tennisbanen van het restaurant De Nieuwe Zweep. De naam van de vereniging heeft dus niets te maken met het bekende spierletsel, hoewel die associatie snel wordt gelegd.

Sportenergie heeft, als partner van het Voorster sportakkoord, Tennisvereniging de Zweepslag ondersteund bij het realiseren van hun clubdoelstellingen door middel van energiebesparende maatregelen.

Doelstelling

Het hoofddoel van de samenwerking tussen Tennisvereniging de Zweepslag en Sportenergie was om de kosten te verlagen en de faciliteiten te verduurzamen, met als resultaat het realiseren van de clubdoelstellingen op lange termijn. Dit omvatte het verminderen van de energiekosten, het minimaliseren van de ecologische impact en het creëren van een toekomstbestendige clubomgeving. Door de inzet van een zeer bevlogen clubman waren diverse quick wins als sensoren op buitenverlichting clubhuis, kloktimers en ledverlichting clubhuis al gerealiseerd.

Plan

Sportenergie begon met het uitvoeren van een uitgebreide energiescan om inzicht te krijgen in het energieverbruik van de tennisvereniging. Op basis van de verkregen gegevens werd besloten om over te gaan tot de installatie van led-sportverlichting, wat een aanzienlijke verlaging van de energiekosten zou opleveren. Sportenergie nam de leiding in het proces door contact op te nemen met de gemeente voor de plaatsing van de led-sportverlichting en door de BOSA subsidie aan te vragen om de kosten van de maatregelen te dekken.

Uitwerking

Hoewel een deel van de subsidieaanvraag van Tennisvereniging de Zweepslag in eerste instantie werd afgewezen, zette Sportenergie zich extra in om de ontbrekende bewijzen en onderbouwingen te leveren. Dit resulteerde uiteindelijk in de goedkeuring van de volledige subsidie, zonder extra kosten voor de club. Hiervoor toonde de club haar toen clubman Leo persoonlijk langskwam om zijn dankbaarheid te uiten.

Na de succesvolle implementatie van de led-sportverlichting, besloot Tennisvereniging de Zweepslag door te gaan met verdere verduurzaming. Sportenergie had al in een eerder stadium de mogelijkheid van zonnepanelen inzichtelijk gemaakt tijdens de energiescan. In 2023 benaderde de club Sportenergie voor toelichting en informatie over deze duurzame maatregel. Na grondig overleg en advies van Sportenergie, zette de club zelf de stap richting de uitvoering van zonnepanelen.

Sportenergie nam opnieuw de aanvraag  BOSA subsidie uit handen. Door deze vooraf aan te vragen, ontvangt de club alvast 80% van de aangevraagde subsidie. Dit stelt Tennisvereniging de Zweepslag in staat om de financiële last van de investering te verlichten en tegelijkertijd hun inzet voor duurzaamheid door te zetten.

Resultaat

De samenwerking tussen Tennisvereniging de Zweepslag en Sportenergie heeft geleid, en leidt nog steeds tot aanzienlijke positieve resultaten. De installatie van led-sportverlichting heeft niet alleen geleid tot aanzienlijke besparingen op energiekosten op de lange termijn, maar heeft ook de ecologische voetafdruk van de club aanzienlijk verkleind. Bovendien heeft deze samenwerking als katalysator gediend voor verdere verduurzaming, zoals het installeren van zonnepanelen. Dankzij de inzet van Sportenergie kan Tennisvereniging de Zweepslag haar duurzame maatregelen financieren en haar lange termijn doelstellingen verwezenlijken, waardoor ze een voorbeeld werd van een moderne, toekomstgerichte sportvereniging.

  • Een langdurige samenwerking om doelstellingen te realiseren!

  • Inzicht in verbruik en besparing tot op een kwartier nauwkeurig.

  • De nieuwe verlichting bespaart 60% energie t.o.v. de oude!

Super goede ervaring met Sportenergie

"Wij zijn door Thomas van Sportenergie prima geholpen met onze subsidieaanvraag. Hierbij bleek dat er meer subsidie mogelijk was dan in eerste instantie gedacht, altijd lekker voor de club."

R.J. Bijma

Tennisclub Vlieland

Benieuwd wat wij voor jouw club kunnen betekenen?